Οι ευχές και τα σχέδια του ομίλου Joseph Sassoon για το 2023.

Tην ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα εκφράζει με κάθε ευκαιρία αλλά και την σταθερή στόχευση του για επενδύσεις στην πατρίδα των προγόνων του ,ανέπτυξε για μία ακόμη φορά ο David Sassoon υποδεχόμενος δημοσιογράφους και επιχειρηματίες για ανταλλαγή ευχών.

Advertisement

O Πρόεδρος του Joseph Sassoon Group καλωσόρισε τους προσκεκλημένους του με αφορμή τις γιορτινές μέρες αλλά και το Ισραηλινό Χάνουκα και φιλοξένησε τους προσκεκλημένους του στην έδρα & τα γραφεία του ομίλου στο Κολωνάκι.

Ο κ Sassoon επεσήμανε γιά μία ακόμη φορά οτι λαμβάνει τεράστια αγάπη από την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τα επιχειρηματικά σχέδιά του, ενώ επανέλαβε την ηθική δέσμευση απέναντι στον παππού του όταν «ανοίξει τις επιχειρηματικές βλέψεις του σε κάποια άλλη χώρα , αυτή να είναι η Ελλάδα».

Advertisement

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Ως εβραϊκή οικογένεια και γιος του Εβραϊκού Έθνους, είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι στην Ελλάδα για να βοηθήσω στην ενίσχυση της σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει ισχυρότερος και πιο πιστός σύμμαχος της Ελλάδας αυτήν την εποχή στην περιοχή, από το Ισραήλ.

Μοιραζόμαστε αρχαίες αξίες με την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό πολύ πριν υπάρξει ο ΟΗΕ, η ΕΕ ή ακόμα και οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ελλάδα συνυπήρχαν ως δύο αρχαίοι πολιτισμοί που προσέφεραν στον κόσμο τόσο τον πνευματικό όσο και τον ηθικό κώδικα μέσω της Βίβλου .Οπως είμαι περήφανος Εβραίος και γιος ενός πατέρα που γεννήθηκε στην Ελλάδα, έτσι είμαι και Έλληνας Πατριώτης που αγαπά την Ελλάδα και θέλει να τη δει να δυναμώνει και να ανθίζει».

Advertisement

Μίλησε, επιπλέον, για τα επενδυτικά σχέδιά του και τόνισε ότι παρά τις βλέψεις του, δεν έγινε κατορθωτός ο πρώτος στόχος και δεν πραγματοποιήθηκε ακόμη η πρώτη επένδυση. Πάντως, με το πείσμα ως χαρακτηριστικό του, τόνισε ότι ο ίδιος και τα στελέχη της εταιρείας του βρίσκονται στη ρότα επίτευξης συμφωνιών, ευελπιστώντας αυτές να επικυρωθούν ως το δεύτερο τρίμηνο του 2023: «Ελπίζαμε να πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας επένδυση στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2022, δυστυχώς, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, υπήρξαν αρκετές προκλήσεις στην τοπική αγορά που μας εμπόδισαν να υλοποιήσουμε τον στόχο μας. Ωστόσο, παραμένουμε προσηλωμένοι στην αγορά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε συμφωνίες που ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2023».

Ο David Sassoon έχει την πεποίθηση, αλλά και την εμπειρία, ώστε να θεωρεί πως δεν είναι απαραίτητο το κέρδος ενός επιχειρηματία ή μίας εταιρείας να είναι εξαρτημένο από τη ζημία του άλλου: «Η Ελλάδα είναι μια σημαντική αγορά, η οποία πιστεύουμε ότι υποεξυπηρετείται αλλά έχει μεγάλες δυνατότητες. Δεν επιδιώκουμε να ανταγωνιστούμε την τοπική αγορά, αλλά να εξερευνήσουμε και να εντοπίσουμε ευκαιρίες συνεργασίας. Στον όμιλο Joseph Sassoon, πιστεύουμε στο Παιχνίδι θετικού αθροιστικού αποτελέσματος (“Positive Sum Game”), όπου ωφελούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι καθώς και η κοινότητα στην οποία εργαζόμαστε.

Ελπίζουμε επίσης να μοιραστούμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας με τοπικούς εταίρους, επιχειρηματίες και νεοφυείς επιχειρήσεις, γεγονός που αποτελεί μια προσπάθεια συνεργασίας, και ελπίζουμε και άλλοι να ενωθούν μαζί μας. Αν σκέφτεστε σοβαρά να δώσετε ώθηση στην αγορά και να τραβήξετε την οικονομία από τις τρέχουσες αρνητικές επιδόσεις της, τότε θα χρειαστεί να υπολογίσετε εκ νέου και να αναπροσαρμόσετε τη στρατηγική σας και να αρχίσετε να σκέφτεστε έξω από τα καθιερωμένα.

Προσωπικά, θεωρώ ότι η πτωτική αγορά αποτελεί ευκαιρία για κάθε επενδυτή είτε είναι ξένος, είτε εγχώριος. Αυτή είναι η στιγμή για να αποκτήσετε ευμεγέθη περιουσιακά στοιχεία, και σε ορισμένες περιπτώσεις να αποδώσετε περιουσιακά στοιχεία σε εξαιρετική τιμή, επιπλέον, οι αγορές αποδίδουν καλύτερα υπό πίεση, και εδώ είναι που ξεχωρίζουν οι διαπραγματευτές συμφωνιών από το πλήθος και τα υπερδιογκωμένα «εγώ» ξεφουσκώνουν. Είναι καιρός για δράση και απόδοση, δημιουργικότητα και ανάπτυξη δεξιοτήτων. Είναι οι δύσκολες στιγμές που οικοδομούν τον χαρακτήρα ενός επιχειρηματία και χτίζουν μελλοντικούς επενδυτές.

Προσωπικά, στοιχηματίζω στην ελληνική αγορά, υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού κου Μητσοτάκη, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να βρίσκεται κάποιος στην Ελλάδα από αυτή. Ο Όμιλος Joseph Sassoon ανυπομονεί να συνεργαστεί τόσο με την εκτελεστική, όσο και με την πολιτική εξουσία, για να αυξήσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα και να βοηθήσει στην υποστήριξη τοπικών νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών. Οι ελληνικές μου ρίζες αποτελούν σημαντικό παράγοντα στη στρατηγική της τράπεζάς μας στην Ελλάδα.

Έπειτα, συνέχισε μιλώντας για την επιθυμία του ομίλου του να μοιραστεί τις γνώσεις του, ενώ ευχήθηκε καλή χρονιά στους Έλληνες και τους Ισραηλινούς: «Ο Όμιλος Joseph Sassoon είναι εδώ για να μοιραστεί την τεχνογνωσία, τις γνώσεις και τις δεξιότητές του στις χρηματοπιστωτικές αγορές για να υποστηρίξει τους τοπικούς εταίρους, τους ενδιαφερόμενους φορείς, τους πελάτες και τους συνεργάτες του μέσω πρακτικής και εκπαίδευσης. Εύχομαι στην Ελλάδα, στην ηγεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας και στους ομογενείς μου Έλληνες, Καλά Χριστούγεννα, ευτυχία, ειρήνη, ευημερία και επιτυχία τον νέο έτος, μια πολύ Καλή Χρονιά! Και εύχομαι σε όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μου του Εβραϊκού Έθνους στο Ισραήλ και στη διασπορά Χαρούμενο Χανουκά (Hanukkah sameach), είθε το φως του Θεού να λάμψει στο Ισραήλ και στο λαό του Ισραήλ με ειρήνη, ευημερία, επιτυχία και να μας προστατεύει όλους από το κακό. Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να στείλω τις ευχές μου προσωπικά και μέσω της οικογένειάς μου στον νέο Πρωθυπουργό, Benjamin Netanyahu, και τον MK Ben Gvir για την επιτυχία τους στις πρόσφατες εκλογές».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρέσβης του Ισραήλ Νόαμ Κατζ, ο πρέσβης επί τιμή Σπύρος Θεοχαρόπουλος, ο πρόξενος της Ναμίμπια στην Ελλάδα, Αλέξανδρος Ηλιάδης, ο πρόξενος της Νικαράγουα στην Ελλάδα, Μιγκέλ Καπουάνο, o επιχειρηματίας Μάκης Μάτσας, o εκδότης Κωνσταντίνος Γέρου, στελέχη του ομίλου Joseph Sassoon και δημοσιογράφοι που ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement