Τέμπη – Συγκλονίζει μαρτυρία εθελοντή διασώστη: «Η μυρωδιά της καμένης σάρκας μάς στοιχειώνει ακόμα»

Μία ακόμη συγκλονιστική μαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ο διευθυντής ΕΟΔ, νομού Λάρισας, Γιάννης Ξανθόπουλος, και ο υπεύθυνος γραμμής 10306, Μενέλαος Θεοδωρουλάκης, μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για όλα όσα βίωσαν τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου.

Advertisement

Αναφορικά με τους ανατριχιαστικούς διαλόγους ανάμεσα στους σταθμάρχες, ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε αρχικά πως, «Έχω ακούσει τους διαλόγους, αλλά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί είμαι εθελοντής. Δεν θα ήθελα να εκφραστώ στον αέρα. Είμαστε στον 21ο αιώνα και να έχουμε τέτοια χάλια; Είναι άδικο. Χάνουμε συμπατριώτες μας, τα παιδιά μας, χωρίς λόγο και αιτία. Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας, η πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, η αστυνομία, οι εθελοντές, λειτουργήσαν πολύ γρήγορα, από πληροφορίες που υπήρχαν από περαστικούς από την Εθνική Οδό, είτε από το σύστημα παρακολούθησης που είχε η Εθνική Οδός, ψάχναμε τι έχει γίνει».

Ποια ήταν πρώτη εικόνα που αντίκρισαν οι διασώστες;

Advertisement

«Όταν πήγαμε εμείς είδαμε μία σκηνή από ταινία του Χόλιγουντ. Ένα βομβαρδισμένο τοπίο, κόσμο που προσπαθούσε να βοηθήσει άλλο κόσμο, τραυματίες να τους πάμε σε ασφαλές σημείο. Ελέγχαμε εάν κάτω από τα σίδερα υπάρχουν ζωντανοί και εφόσον έγινε αυτό με τον κρατικό μηχανισμό, ξεκινήσαμε το μακάβριο έργο, ό,τι βρίσκαμε να το τοποθετούμε σε σακούλα, να το δίνουμε στο ΕΚΑΒ και στο νοσοκομείο στη Λάρισα.

«Οι σκηνές ήταν σκληρές για όλους μας. κάποιοι από εμάς δεν είχαν αντικρίσει κάτι τέτοιο στη ζωή τους. όταν το βράδυ χαλαρώναμε αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε πού είχαμε πάει και τι βλέπαμε. Μετά από σχεδόν 15 μέρες οι διασώστες έχουμε αυτές τις εικόνες στο μυαλό μας. όταν πλησιάσαμε υπήρχε η μυρωδιά, από τα καλώδια, από τα διάφορα εξαρτήματα του τρένου, αλλά ταυτόχρονα υπήρχε και η μυρωδιά της ανθρώπινης σάρκας. Ήμασταν όλοι με μάσκες γιατί δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε διαφορετικά» », συμπλήρωσε.

Advertisement

Δείτε το βίντεο:

Advertisement
  • Περισσότερα άρθρα για:
  • Τέμπη

Διαβάστε επίσης

Advertisement