To γράμμα του Πέτρου Φιλιππίδη στον γιο του: «Σου εύχομαι να μην μοιάσεις καθόλου στους “πατεράδες” σου»

Ένα γράμμα που είχε αποστείλει στον γιο του, Δημήτρη ο Πέτρος Φιλιππίδης, βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας. Το συγκεκριμένο υλικό γράφτηκε πολύ πριν ανοίξει ο κύκλος των καταγγελιών. Ο ηθοποιός που κατηγορείται για κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου, καλεί τον γιο του να βαδίσει σε έναν δικό του δρόμο και παράλληλα τον προτρέπει να αποστασιοποιηθεί από το παρελθόν. Στο γράμμα επισημαίνεται ακόμη το πόσο θαυμάζει ο Πέτρος Φιλιππίδης τον γιο του.

Advertisement

«Αυτό που θαυμάζω εγώ δεν είναι κάποιος γνωστός, δεν είναι κάποιος επώνυμος, δεν είναι κάποιος μεγάλος -και στην ηλικία-, είναι κάποιος μικρός, πολύ μικρός που αντιπροσωπεύει μια μεγάλη, πολύ μεγάλη μερίδα του μελλοντικού μας κόσμου, του κόσμου ολόκληρου, του παρόντος αλλά κυρίως του μέλλοντος. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Δημήτρης Φιλιππίδης, γιος του Πέτρου Φιλιππίδη και της Ελπίδας Νίνου, της Ευαγγελίας του Νίκου και της Ελένης.

Σε θαυμάζω παιδί μου και μέσα από τον θαυμασμό μου σε εσένα θαυμάζω όλη τη νέα γενιά. Όλους τους νέους ανθρώπους που είμαι σίγουρος ότι πέρα από τις αντιξοότητες, τις άθλιες συνθήκες παγκοσμιοποιημένης διαβίωσης, θα βγείτε καθαροί, μεγάλοι, ώριμοι, δημιουργικοί, επαναστάτες και ελεύθεροι. Σου εύχομαι να μην μοιάσεις καθόλου στους πατεράδες σου, να ανοίξεις ένα δρόμο δικό σου, γιατί πρέπει και γιατί μπορείς.

Advertisement

Παιδί μου μην ακούς κανέναν παρά μόνο την καρδιά σου, άκου τη σωστά και αυτή θα σε οδηγήσει στο φως. Αυτόν θαυμάζω λοιπόν εγώ, σε αυτόν ελπίζω, σε αυτόν επενδύω, σε αυτόν ποντάρω, σε αυτόν στοιχηματίζω, σε αυτόν και σε όλους τους συμμαθητές σου. Το μόνο που χρειάζεστε και εσύ και οι «φίλοι σου» είναι η ευχή μου. Αυτή την έχετε. Βοηθήστε μας να βγούμε στο φως μαζί σας. Για όση ζωή μας απομένει. Γιατί η ζωή είναι δική σας. Με την αγάπη μου, ο πατέρας σου» έγραφε.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement