Συνταγή για σπιτικό κινέζικο κοτόπουλο

Η συνταγή από τη Νενέ, για το πώς μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα, γρήγορα και υγιεινά, σπιτικό κινέζικο κοτόπουλο.

Advertisement

Υλικά για το κινέζικο κοτόπουλο

Φιλέτο κοτόπουλο (από μπούτι προτιμότερο) 800gr
3 κουταλιές της σούπας soy sauce
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Τζίντζερ ένα κομμάτι 6 εκατοστά
2 είδη μανιταριών (άσπρα-καφέ)
Σε ένα μπολ βάζουμε
5 κουταλιές της σούπας fish sauce
7 κουταλιές της σούπας oyster sauce
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
Φασολάκια φρέσκα μπέιμπι

Εκτέλεση (Για 4 άτομα)

Advertisement

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το ανακατεύουμε με την σόγια
σε ένα μεγάλο τηγάνι η Wok. Ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε καρεδάκια. Μετά ρίχνουμε το σκόρδο και το τζίντζερ (αφού το έχουμε κόψει σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια).

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα φασολάκια μπέιμπι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε για αλλά 5 λεπτά. Μετά ρίχνουμε το μπολ με τις σάλτσες και την ζάχαρη ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά ακόμη. Προς το τέλος βάζουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. (Συνοδευτικό με ρύζι basmati η noodles)

Advertisement

Καλή απόλαυση!

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement