Τέλος καλό, όλα καλά! (ελπίζω!)

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου

Advertisement

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

Ήρθε επιτέλους και το τέλος αυτής της χρονιάς… Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ πάντα μια ανασκόπηση πεπραγμένων, την συνηθίζω τέτοιες μέρες! Για φέτος βέβαια, τι να πρωτοθυμηθώ και τι να πρωτοκλάψω και τι να θέλω να ξεχάσω, που ολόκληρη την χρονιά να σβήσω και πάλι λίγο είναι! Κορονοδιάβολος ! Μία και μόνη λέξη, φτάνει και περισσεύει ως ανασκόπηση!

Advertisement

Στο σπίτι μου τώρα, έγιναν πολλά αυτή την χρονιά. Κάποια δύσκολα, κάποια άσχημα, κάποια πολύ άσχημα, κάποια που ξεκίνησαν ως άσχημα και εξελίχθηκαν πολύ καλά. Ανατροπές επίσης από το πουθενά και χωρίς να τις περιμένεις.

Άνθρωποι έφυγαν από την ζωή μου (όχι γενικά! Από μένα λέω!), πολλά δάκρυα (περισσότερα από το συνηθισμένο), πολλή πίκρα (περισσότερη από την συνηθισμένη), πολλή απογοήτευση (πέραν του δέοντος!) και άπειρο ξεσκαρτάρισμα!  Αυτό το τελευταίο με βοήθησε μια φίλη να το δω! Μου είπε πως οι καταστάσεις που έζησα και που οικογενειακώς βιώσαμε, δεν είναι απαραίτητα απογοητευτικές, όταν απομακρύνουν τοξικότητα από την ζωή σου… Λες; Μπορεί… Ίσως το δω μακροπρόθεσμα…

Advertisement

Σημασία έχει ότι αυτή η δύσκολη χρονιά φεύγει κι ενώ είχα όλη την καλή διάθεση να την… διαολοστείλω, τώρα δεν είμαι και τόσο σίγουρη… Μου πήρε πολλά, αδιαμφισβήτητο αυτό, αλλά μου έδωσε πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες… Μου ξεθόλωσε ένα τοπίο που κάποτε κάποτε ήταν πολύ θολό (τώρα το βλέπω), εκτίμησα ανθρώπους με την στάση τους και την συμπαράστασή τους, απομάκρυνα άλλους που φορούσαν (χωρίς να το αξίζουν) το στέμμα  του καλού φίλου…   

Δεν ξέρω τι να περιμένω από την καινούρια χρονιά… Εκείνο το άρωμα της χαράς που λέγαμε ίσως… Αυτό που πραγματικά έχω ανάγκη είναι τους ανθρώπους μου γύρω μου και αιτίες για να χαμογελώ… Αυτό μου έχει λείψει πολύ τους τελευταίους μήνες… Το χαμόγελο…

Στην ζωή μου, έχω μάθει να κλείνω κύκλους όμως. Και το 2020 ήταν ένας κύκλος που σε 3 μέρες κλείνει. Και μαζί, καλό μου ημερολόγιο, κλείνεις και εσύ… Είδες πρόλογο που έκανα, πριν σου το ανακοινώσω;  Αυτή είναι η τελευταία μας συνάντηση…

Ευχαριστώ τον κόσμο που σε αγάπησε τόσο πολύ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα! Ξεκίνησα μαζί σου στις 16 Μαρτίου! Στην πρώτη καραντίνα! Έζησες και μία μετακόμιση 4 μήνες μετά, όταν σε έφερα στο daisy!

Μέχρις εδώ όμως! Ο κύκλος έκλεισε! Όχι η επικοινωνία μου με τον κόσμο, να εξηγούμεθα! Ούτε τα προφίλ μου κλείνω, ούτε το Instagram εννοείται! Εσύ όμως, ολοκληρώνεσαι σήμερα!

Σ’ ευχαριστώ για όσα μου έδωσες! Μαζί σου θυμήθηκα κι εγώ πολλά που είχα ξεχάσει τόσα χρόνια! Διασκέδασα με άλλα τόσα απ’ όσα σου περιέγραφα!

Ευχαριστώ το daisy που σε φιλοξένησε με τόση αγάπη!

Γενικά να ξέρεις, αγαπήθηκες πολύ!

Αγαπημένο μου ημερολόγιο σε αποχαιρετώ! Καλή και ευτυχισμένη να είναι η νέα χρόνια! Για όλο τον κόσμο! Να χαρίσει χαμόγελα το 2021! Να φέρει ελπίδα και επιτέλους την ζωή μας πίσω!

Καλή χρονιά σε όλους!!!!!

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement