Αγαπημένο μου ημερολόγιο: Η Λένα και το..τέρας (της φλοκάτης!)

27 Απριλίου 2020

Advertisement

Mιας και έπιασα τα…νιόπαντρα χρόνια, δεν μπορώ να πω, η μάνα μου με προίκισε! Και τα κεντητά μου, και τα πανωσέντονα κατωσέντονα και πετσέτες μπάνιου, προσώπου, χεριών, κουζίνας, όλα μου στην εντέλεια!

Μαζί, προίκα και μια φλοκάτη, μεγάλη σαν την πλατεία Ομονοίας! Τώρα να ξέρεις, αυτά τα… τριχωτά χαλιά, είναι ωραία (αν είναι) μόνο καινούρια! Μετά, θέλουν κι αυτά το κατιτίς τους! Κυρίως πλύσιμο!

Advertisement

Ήρθε η άνοιξη, έπρεπε να πλυθεί λοιπόν! Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό να την δώσω έξω! Οοοοοχι! Διότι η καλή νοικοκυρά από την καθαρή φλοκάτη φαίνεται! Επίσης, ούτε διανοήθηκα, πως η φλοκάτη, όταν βραχεί, όπως κάθε ύφασμα, χαλί, πατάκι κλπ, διπλασιάζει (ή και δεκαπλασιάζει) το βάρος της!

Έφυγε ο Γιώργος για την δουλειά, την βάζω στην μπανιέρα με χλιαρό νερό, όχι με απορρυπαντικό πλυντηρίου, αλλά με tide! (Κλάψε ελεύθερα από τα γέλια με την άσχετη!) Μπαίνω σαν νταβραντισμένος σε πατητήρι και αρχίζω να δίνω πόνο! Μόνο που αυτό ήρθε και άφρισε! Πολύ! Τόσο που επιτέλους κατάλαβα τι είχα κάνει και τρόμαξα! Ξεχείλισε από την μπανιέρα! Πως θα το ξέβγαζα;

Advertisement

Ένας ο Ρόκυ στο ρινγκ και μια εγώ στην μπανιέρα με τους αφρούς! (Λίγο καιρό πριν με απειλούσαν τα τσουρέκια, μετά το πλυντήριο, τώρα η φλοκάτη!) Το τι ξύλο έδωσα στο μαλλιαρό τέρας εκείνη την ημέρα, δεν περιγράφεται! Κατά το απόγευμα, κατάκοπη, απελπισμένη και καταπονημένη, πρέπει πια να την απλώσω.

Για να απλωθεί πρέπει να πάει στο μπαλκόνι, για να φτάσει εκεί πρέπει να σηκωθεί, γερανό πού να βρω τέτοια ώρα; Φοράω μαγιό (!), αρπάζω την μία άκρη και σέρνω! Θυμάστε την Βουγιουκλάκη που έσπρωχνε το κάρο με τους πολεμιστές (Υπολοχαγός Νατάσα λέμε!) και έλεγε ωραία και ηρωικά λόγια; Καμία σχέση!

Μέχρι να φτάσει η φλοκάτη στο μπαλκόνι, διέσχισε όλο το σπίτι αφήνοντας ποτάμια νερού και σαπουνάδες (είχαν μείνει κάτι λίγες) ενώ μετά έπρεπε να σφουγγαρίσω! Πολύ τον διασκέδαζα πάντως τον άντρα μου με τις περιπέτειες μιας άπειρης νοικοκυράς! Κάτι λίγα θέματα, που δεν ξέρω αν διασκέδασε, είχα με την μαγειρική. Απίστευτο; Κι όμως! Αύριο θα σου πω.

Φωτό: Καρπενήσι, με αέρα να σε σηκώνει!

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement