Αγαπημένο μου ημερολόγιο: Master chef… not!

28 Απριλίου 2020

Advertisement

H κουζίνα πάντα ήταν αγαπημένος μου χώρος. Γνώσεις πολλές από την γιαγιά Σοφία κυρίως, αλλά δεν απέτρεψαν πανωλεθρίες στην «καριέρα» μου! Η πρώτη, λίγες μέρες μετά τον γάμο. Φτιάχνω λουκάνικα με σάλτσα και πουρέ. Απλούστατο! Θα μπορούσε, αν δεν είχα ατύχημα!

Εκεί που ανακατεύω τα λουκάνικα στην σαλτσούλα τους, θέλω να προσθέσω αλατάκι, πέφτει το καπάκι της αλατιέρας και αδειάζει η μισή στην κατσαρόλα! Πάω να βγάλω το πάνω πάνω έστω, να σώσω κάτι, γλιστράει το κουτάλι, πέφτει πάνω στο αλάτι, το πάει όλο στον πάτο! Λύσσα φαρμακερή το φαγητό!

Advertisement

Ο Γιώργος στο σπίτι και όταν πεινάει… πεινάει! Έχεις δει την διαφήμιση που από την πείνα ο άλλος γίνεται τέρας γιατί δεν είναι ο εαυτός του; Ίδιος! Άσε που κάνει σαν… ζαλισμένη μύγα γύρω από το φαγητό. Χρόνος να επαναλάβω την συνταγή δεν υπήρχε, του έβαλα να φάει, εγώ ούτε μπουκιά, παρίστανα την υπεράνω, περιμένοντας την στιγμή της δοκιμής, για να γελάσω με τις αντιδράσεις του. (Τέτοια ήμουν!)

Πλην όμως, ο Γιώργος τρώει με όρεξη χωρίς γκριμάτσες, χωρίς κομπιάσματα, χωρίς να πιει ούτε νερό για να κατέβουν τα…παστά λουκάνικα! Έφαγε, χόρτασε, τον Θεό δόξασε, όπως έλεγε η γιαγιά και μου είπε: «Γεια στα χέρια σου κούκλα μου! Λίγο αλμυρό, αλλά υπέροχο!» Τέτοια αντοχή!

Advertisement

Μόνο με τα ρεβίθια μου συνέστησε να μην το επαναλάβω! Την μία βγήκαν σκάγια για κυνηγετικό, την άλλη αλοιφή να επιπλέουν τα φλούδια και την τρίτη μαύρισαν από το κακό τους (και την σόδα) και ο …ήρωας, μου είπε: «Άστα να πάνε βρε κούκλα μου τα ρεβίθια! Τόσα φαγητά πετυχαίνεις! Γιατί επιμένεις;»

Από τότε ποτέ ξανά, ρεβίθια σπίτι μου! Πήρα όρκο! Επίσης πήρα και χύτρα! Η γιαγιά το είχε απαγορεύσει! «Θα τιναχτεί στο αέρα το παιδί!» είχε πει! Επόμενο φαγητό: Μελιτζάνες με κρέας στην χύτρα. Βάζω κρέας, σάλτσα κλπ, ρίχνω μελιτζάνες, κλείνω χύτρα, περιμένω σαράντα λεπτά, ανοίγω χύτρα, μόνο κρέας με εξαιρετική σάλτσα μελιτζάνας! (Δεν μπαίνουν μαζί αυτά!!!)

Γιώργος ενθουσιασμένος! Τελικά, ένα έμεινε ίδιο όμως…. Όλες τις πρωτιές μαζί του! Είτε στην μαγειρική, είτε αργότερα και μέχρι σήμερα, εκείνος είναι ο πρώτος αναγνώστης…

ΦΩΤΟ: Κέρκυρα λατρεμένη!

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement